jueves, 11 de marzo de 2010

Activitat 22: Pàg 167

1. Explica breument les idees principals (40-80 paraules)

En aquest text l'autor parla de l'imaginació i l'enteniment. Aquells que no creuen que es pugui conèixer a Déu, no poden utilitzar la imaginació, ja que no podem conèixer a través de la raó qualsevol cosa que sigui sensible. Per tant acaba parlant sobre l'enteniment dient que només amb l'enteniment poden arribar a conèixer quelcom cosa, ja que amb els sentits no ho podran aconseguir.

2. Explica breument (5-15 paraules)

- inintel·ligible: terme que indica quelcom que és incomprensible .
- imaginació: capacitat que tenen les persones per percebre alguna cosa irreal en un moment concret.

3. Per què diu Descartes que els sentits no “ens poden assegurar mai res sense la intervenció de l´enteniment”?

Descartes era un filòsof racionalista, és a dir, que defensava la raó per sobre dels sentiments. Per tant l'autor defensa que el coneixement prové de la raó i no es pot dubtar d'aquest coneixement. També Descartes creu que els coneixements que provenen dels sentits no són fiables, és a dir, ens poden enganyar, per tant wls sentits ens poden fer dubtar del coneixement de quelcom.

4. Compara les idees de Descartes amb altres autors
Ànima-ment-jo


Aquesta teoria exposada per Descartes la podem comparar amb la de Sant Agustí, que aquest defensava que l'única font de la veritat era el cristianisme, i també va explicar que si s'equivoca és que existeix, en canvi Descartes defensa la raó per sobre dels sentiments i va esmentar que si pensava dubtavaa i si dubtava existia.
A més la podem comparar amb la de Plató, que deia que els sentits ens enganyaven, igual que Descartes que també deia que el coneixement cert era proporcionat a través de la raó.


5. Creus que Descartes té raó quan defensa que és més fàcil conèixer l´ànima que el cos? Raona la teva resposta.

Crec que l'autor té raó en aquesta afirmació, ja que l'ànima la podem conèixer mitjançant l'enteniment i el cos mitjançat els sentits. Per tant com diu Descartes i els racionalistes, els sentits ens poden proporcionan coneixements que no siguin fiables i ens poden enganyar, en canvi el coneixement proporcionat gràcies a l'enteniment és cert i també fiable.

No hay comentarios: