- Idees principals: L'autor explica que els fins de les nostres accions estan justificades amb els sentiments i no amb la raó, ja que moltes coses no es podem justificar amb la raó, sinó que ho fem perquè ens sentim impulsats a fer-ho a través dels nostres pensaments. Això l'autor ho justifica a través de l'exemple d'un home que fa exercici, impulsat pels seus sentiments.
- Títol: Les accions humanes guiades pels sentiments.
- Comentari: Aquest text pertany a Investigació sobre els principis de la moral. L'autor explica que l'inici de les nostres accions està en els sentiments i no en la raó. Per tant posa l'exemple d'un home que fa exercici i si li pregunten perquè fa exercici aquest respon perquè vol conservar la seva salut ja que la malaltia es penosa. Per tant la persona no vol sentir el dolor que se sent quan estàs malalt per això vol conservar la seva salut fen exercici. Per tant hi ha a moltes qüestions que no es poden contestar utilitzant la raó, sinó que moltes vegades actuem segons ens indiquen els nostres sentiments.
- Comparació: La teoria que defensa Hume (empirisme) es fàcilment comparable amb la de Descartes (racionalisme). Descartes defensa que a través de la raó podem conèixer les coses amb certesa, que l'origen de les accions està en la raó, en canvi Hume defensa tot el contrari, que l'origen de les nostres accions estan en els sentiments.