viernes, 5 de febrero de 2010

Activitat 17 Text nº 1 Descartes


1-Idees principals:

Descartes en aquest text esmenta les quatre regles: la primera que si una cosa no és evident no serà veritat, la segona diu que s'ha de diferenciar en diverses parts qualsevol dificultat, la tercera pretén arribar als pensaments més complexos a través de pensaments simples, i l'última enumerar les tres normes anteriors per no deixar-se cap.


2-Títol:

Regles bàsiques per al coneixement de la veritat


3-Comentari i comparació:

L'autor ens mostra quatre regles per a conèixer la veritat. Aquestes quatre regles corresponen al seu mètode:l’evidència, l’anàlisi, la síntesi i la revisió i l’enumeració.
La primera afirma que a través d'allò que és evident podem conèixer quelcom que sigui veritable. La segona explica que hem de dividir qualsevol dificultat i analitzar cada part per arribar al coneixement. La tercera regla esmenta que a partir de pensaments simples podem arribar als pensaments complexos. I l'última diu que s'ha de revisar i enumerar les regles anteriors per així arribar al coneixement de la veritat.
Descartes és un autor racionalista, que el coneixement es basa en la raó, no en els sentits. Per tant podem comparar la seva teoria amb la dels empiristes, que afirmen que el coneixement el podem obtenir a través dels nostres sentits.

No hay comentarios: