lunes, 30 de noviembre de 2009

Activitat 11 (Redacció)


Quin pensament creus més coherent?La meva posició no es troba dogmaticament sinó que si m'he de decantar cap a un dels dos filòsofs seria cap la teoria d'Aristòtil.
La teoria de Plató, aquella que diu què existeixen dos mons:un d'intel·ligible on trobem les idees, tot allò que són en si les coses i totes estan lligades a la idea de bé, un altre que seria el món de les aparences, aquelles on només trobem les representacions de les idees què es troban al món anterior. Doncs bé, aquesta teoria, en l'època on ens trobem, una època materialista,pragmatista i capitalista, és possible que això esmentat anteriorment no tingui ni cap ni peus. Perquè un cosa en sí, l'essència, ha de trobar-se essencialment en un món intel·ligible que ni s'ens mostra ni tampoc té interés en que nosaltres, els transeunts, ens fixem en ella per veure les seves qualitats i la seva existència. Per exemple, si la bellesa és una idea perfecte, pura, indestructible, perquè ha de ésser imitada per les aparences si les coses no són en si mateixes res, ergo si és perfecte en sí, no seria capaç de evitar aquest plagi per ser únic.
Per això penso que com diu Aristòtil, les coses què són belles són belles en la seva essència, i aquesta essència ha de ser concupiscible, per tant per saber si quelcom es bell o la bellesa en si directament hem de veure una cosa bella, no una cosa que presenta una aparença bella. Per tant per saber una qualitat la hem de veure directament i no pas per aparences, ja que aquestes aparençes al ser aparençes poden deixar de ser-ho.

No hay comentarios: