lunes, 27 de abril de 2009

Dilemes morals (1)


1. L´Alfons ha de canviar de feina i sacrificar el benestar actual de la seva família pel benestar futur de la humanitat?
No, perquè per poder millorar el futur de la humanitat caldria que tots els treballadors d´aquesta empresa que es dedica a la tala d´arbres, i totes les empreses contaminants del món, haurien de deixar aquesta feina.

2.Tenim obligacions amb les generacions futures?
Sí, però crec sincerament que la majoria de gent no les duur a terme i per tant, per la nostra manera d'actuar, es indiferent si les tenim o no perquè penso que actuem de manera egoista.

3. Pot privar-se a un poble dels seus propis mitjans de subsistència?
No, perquè això generaria pobresa a nivell general en tota la població i provocaria migracions cap a les ciutats. A més si és el seu mètode de subsistència haurien de mirar de respectar-lo perquè l'acció d'aquest poble, és única i caldria més esforç per part de la humanitat

4. Com es pot resoldre el conflicte entre el dret dels pobles a explotar la seva riquesa natural per subsistir i el dret de la humanitat a mantenir els "pulmons" de la Terra?
Fent un trasllad de algunes fàbriques concretes..

5. De quin són responsabilitat els problemes mediambientals? Dels governs? Dels individus?
De tots, perquè aquesta responsabilitat és una balança on l´acció del govern i els individus ha d´estar equil.libri.

6. Què hi diria un utilitarista?
Doncs que s´hauria de continuar amb la tala, perquè hi ha un gran nombre d´individus que es beneficien.

I un representant de l´ètica dialògica?


Traslladar treball a aquests pobles perquè els treballadors que es dediquen a la tala d´arbres deixin aquest ofici i es dediquin a una altra cosa que no perjudiqui a la natura.

No hay comentarios: