viernes, 29 de mayo de 2009
Comiat
Doncs aquí em comiado de tothom que ha pogut seguir el meu bloc de filosofia i espero que os hagi agradat la meva forma de treballar i ha sigut una experiència bonica de fer la filosofia d'es d'un altre punt de vista.
BON ESTIU I GRÀCIES
jueves, 28 de mayo de 2009
viernes, 22 de mayo de 2009
Power point tema 13
adria.manzanares
View more OpenOffice presentations from adria.manzanares.
Aquí os deixo el meu power point sobre el tema 13, espero comentaris
Adéu.
miércoles, 20 de mayo de 2009
Text sobre Marx
Títol
L´estat modern i l´estat de l´antiguitat
Idees principals
El reconeixement de l´esclavitud en l´època antiga i el reconeixemnt del drets morals en l´estat modern tenen la mateixa significació. La base de l´estat modern és la societat civil i l´individu d´aquesta mentre que en l´estat de l´antiguitat era l´esclavitud.
Comentari
Segons l´autor, el reconeixement dels drets humans en l´estat modern té el mateix nivell de importància i valor que el reconeixement de l´esclavitud en l´estat de l´antiguitat. Pel que fa aquesta afirmació, hi estic totalment d´acord perquè la societat es basava gairebé en un poder absolut, és a dir, només havia uns pocs que tenien aquest i poder i la resta, que era la majoria de la població, es sotmetia a aquest poder fins al punt d´esclavitzar-se per aquell sobirà o givernador, quedant totalment exclosa de qualsevol dret. Avui dia, la situació ha canviat totalment, perquè ara teòricament tots som iguals davant la llei i la justícia, sense tenir importància el lloc d´origen i la classe social de l´individu, i la majoria gaudim d´uns drets mínims, però exceptuant algunes persones que viuen en determinades regions del món.
miércoles, 6 de mayo de 2009
Doc 3 pàg 214
Ciutadania democràtica
1-De quina manera l´autor caracteritza la ciutadania en aquest text?
Creu en una ciutadania oberta, en la qual tots els seus membres, també els marginats, siguin acceptats però aquests últims sense integrar-los de la mateixa manera que un ciutadà no discriminat.
2-Per què diu que el principi de voluntarietat ha de ser considerat a l´hora d´entendre la nacionalitat del ciutadà?
Perquè és propi ciutadà.
3-A què es refereix quan esmenta "l´afirmació de la independència nacional"?
I quan esmenta "la realització de la identitat nacional"?
Per què considera que aquests modes d´entendre la democràcia són excloents?
L´autor és partidari d´acceptar altres cultures que no siguin les nostres, però no barrejar-les.
Llavors, aquests modes d´entendre la democràcia són excloents, sobretot, per aquelles persones que viuen en un lloc, que no és el seu, i que han de limitar fets, tradicions i festivitats de la seva cultura perquè els habitants d´aquest nou territori tenen la seva pròpia cultura.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)